5 x stijlvolle buitenverlichting met een houten kantje

In de verlichtingswereld kiezen ontwerpers meestal voor metaal of kunststof. Het resultaat kan erg mooi zijn, maar er gaat niets boven de warme uitstraling van hout. Dit natuurproduct is dan ook het ideale materiaal om buitenverlichting mee te maken. Ben je zelf op zoek naar buitenverlichting met een houten kantje? Neem dan een kijkje naar onderstaande modellen.

Tip: ben je niet zeker of je een lamp buiten kan gebruiken? Kijk dan naar de IP-waarde. Deze bestaat uit twee cijfers, waarbij het eerste de bescherming tegen vaste voorwerpen (bv. stof) en de tweede de bescherming tegen water aangeeft. Zo is een armatuur met IP44 beschermd tegen spatwater en kan een lamp met IP68 zelfs onder water gebruikt worden.

Royal Botania Beamy

 

royal-botania-beamy

Het Belgische merk Royal Botania ken je misschien van hun tuinmeubelen. Maar wist je al dat ze ook buitenverlichting produceren? Deze Royal Botania Beamy is een van de meest populaire modellen in hun assortiment. De combinatie van teak en messing maakt van deze tuinpaal een echte blikvanger – perfect om een tuinpad of terras te verlichten.

DeltaLight Queen Teak

deltalight-queen-teak

Nog een prachtvoorbeeld van houten buitenverlichting is de Queen Teak van DeltaLight. Ook hier gebruikt men, zoals de naam al doet vermoeden, teak. Deze houtsoort is immers erg sterk en kan probleemloos regen en wind doorstaan.

De Queen Teak valt op door haar eenvoudige lijnen. Hierdoor past ze perfect in een moderne tuin. Maar ook in een meer klassieke tuin zal ze niet misstaan. Naast de Queen Teak heeft DeltaLight nog een grotere versie gelanceerd, de King Teak.

Royal Botania Club

royal-botania-club

Tot hiertoe hebben we twee verschillende soorten tuinpalen gezien.
Maar wat als je vlak bij de terrastafel of een tuinlounge licht wil?
Royal Botania heeft de oplossing. Hun Club staanlamp kan je zelfs op een niet-overdekt terras zetten.
Dankzij de IP55 hoef je geen schrik te hebben voor regen en wind.
En geef toe; het ontwerp mag ook gezien worden, toch?

Flos 45

flos-45

Hou je van strakke lijnen? Dan is de Flos 45 misschien wel iets voor jou.
Deze tuinpaal/wandlamp is het perfecte voorbeeld van het spreekwoord “less is more”.
Er zijn immers geen extra versieringen of metalen accessoires nodig om op te vallen.
De eenvoudige vorm is genoeg. Vooral in een moderne tuin zal de Flos 45 tot zijn recht komen.
Je kan kiezen uit drie verschillende formaten:
eentje van 200 mm, 440 mm en 1000 mm hoog.

Royal Botania Lighthouse

royal-botania-lighthouse

Ik denk dat niemand verward is door de naam van deze tuinpaal. De Royal Botania Lighthouse lijkt namelijk erg hard op een vuurtoren. Met haar warme lichtkleur is het echt een baken van licht en sfeer in je tuin. Royal Botania bewijst nogmaals dat functionaliteit en esthetiek perfect kunnen gecombineerd worden in één product. Liefhebbers van houten buitenverlichting hoeven dus niet verder te zoeken.

Geschreven door Kevin Vertommen voor www.dmlights.be
Een tuinverlichting met een hout kantje, ja, ik ben verkocht! Kiezen maar!
Groetjes, ilse

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter