Hoe bepaal je je succes als ondernemer?

Lien De Pau, initiatiefneemster van een crash course voor vrouwelijke ondernemers onder de naam #ZekerVanHaarZaak# daagt uit en vuurt de vraag af: “Hoe bepaal je je succes als ondernemer?”.  Waarom zet je de stap van het zekere naar het onzekere?

Elke maand verschijnt er een positief getal op jouw bankrekening, je verplaatst je elke morgen in je bedrijfswagen naar een vaste stek om het beste van jezelf te geven, je hebt toffe collega’s, een job met verantwoordelijkheid en je zetelt in het managementteam, … En toch zet ik de stap, ik ben klaar voor die nieuwe uitdaging. Waarom?
– om meer geld te verdienen,
– het onzekere dat mij fascineert,
– wil ik mijzelf iets bewijzen,
– wil ik trots zijn op een zaak met naam en faam,
– past dit meer bij mijn persoonlijkheid,
– ben ik niet succesvol?

Dinsdagnamiddag Afspraak regio Limburg 13 u.  Ik zoef over de autostrade tegen 130 km/u en de vraag blijft nazinderen. Na 4 weken kan ik nog steeds geen sluitend antwoord op de vraag formuleren en ik vraag mij stilletjes af -is er wel een antwoord-.

Ik kom aan bij de klant en hij staat al buiten op mij te wachten.  Al pratend verdwijnen wij in de tuin.  Ik kijk naar het houten bijgebouw en ik weet “het”. Daarom doe ik de job. Een rollercoaster van gevoelens overspoelen mij en dat gaat van frustraties, naar fierheid en trots, naar een overwinning om zo’n fantastisch schrijnwerkersvakmanschap neer te zetten.

Echt een “woh”- gevoel van de bovenste plank!

HoutenBijgebouw

#Poolhouse#

Prospecteren via een scala van communicatiekanalen ( blog, fb, fotoboek, beurs ), klanten overtuigen om Timber Works te vertrouwen en hun houten droomproject in onze handen te geven, “yes” roepen als ik in mijn auto stap met een getekend contract, medewerkers bijstaan en motiveren om telkens het beste van zichzelf te geven wat een sublieme realisatie als resultaat geeft,  de volgende dag tegen de muren oplopen omdat de opgestoken problemen niet opgelost geraken (hout niet geleverd, machine werkt niet), dag 2 er terug volop tegenaan gaan, uitdagingen trotseren op alle vlakken, de ontvangst met een glas wijn bij de klant die een vertrouwd iemand is geworden én de oma die verbaasd opmerkt – wauw, ben jij de vrouw achter het bedrijf van dit prachtige houten bijgebouw.

succesbeeldMezelf blijven ontdekken/ontwikkelen, mensen motiveren met mijn bruisende enthousiasme en uitlopende taken trotseren om uiteindelijk tot “iets” te komen dat voor alle betrokken partijen een glimlach en een gevoel van trots teweegbrengt !
Dat is voor mij succes!

Wat is succes voor jou? In je job? In je leven?
Ook een schot onder uw kont nodig en zin om inspiratie op te doen, lees meer op http://www.zekervanhaarzaak.com. Have fun!

Groetjes, ilse

Aanbevolen berichten

Laat een reactie achter