Houten ramen niet onderhoudsvriendelijk? Onzin!

Je twijfelt nog tussen houten ramen of aluminium ramen voor je nieuwbouwproject of een bestaande woning waarop je verliefd bent? Hoe kiezen? Alu, hout, of pvc? Dit is een keuze tussen een duurdere oplossing, dure oplossing en minst dure oplossing! Hout en aluminium zijn beide duurzame keuzes met een zeer verfijnde uitstraling. Houten ramen bieden een ideale oplossing en geven een traditionele look aan je woning. Aluminium past in elk type architectuur. Ik durf zelfs te beweren dat deze laatste uitspraak ook voor houten ramen van toepassing is. Denk maar aan de blokraamtoepassing. PVC is de goedkoopste oplossing en gaat mooi samen met klassieke woningen. Het laatste struikelblok bij de meeste onder ons is het idee dat houten ramen niet onderhoudsvriendelijk zijn. Deze zegswijze zou ik bij deze graag ontkrachten.
Ik raad je aan, lees bijgevoegde tekst en kies voor een charmevol houten raam.

Een houten raam is onderhoudsvriendelijk: na een correcte en aangepaste afwerking met verf, beits, vernis, olie of boenwas vraagt hout niet meer onderhoud dan andere materialen. Het is onze zaak om houten ramen af te werken volgens de regels van de kunst. En die verschillen van houtsoort tot houtsoort.

Voor een duurzame afwerking komt het erop aan om het hout te beschermen tegen Uv-straling en vocht, en tegen de combinatie van beide. Onze houten ramen en deuren werken we af tot in de kleinste zichtbare en onzichtbare hoeken met milieuvriendelijke, water gedragen verfproducten. De keuze van de verfproducten passen we aan aan de eigenschappen van de gekozen houtsoort. Deze techniek beschermt het hout op een dergelijk manier dat het jarenlang geen onderhoud vergt, soms tot tien jaar en langer. Wanneer na die periode toch een onderhoudsbeurt nodig is, volstaat één laag om het onderhoudsinterval weer met vele jaren te verlengen. Op die manier doorstaat hout qua onderhoudsgemak de vergelijking met aluminium of kunststof met glans.

Je ziet, een houten raam heeft alle troeven om de markt te veroveren. En jouw huis waar je verliefd bent, zal stralen met een klassevol, houten raam!
Alle informatie bij Ilse, via ilse@timberworks.be.

Recent Posts

Laat een reactie achter