Komkommertijd

Vakantie : komkommertijd of tijd om te oogsten/verkopen te realiseren ?

We weten het allemaal, in de periode van de zomervakantie is het wat rustiger om afspraken in te plannen.  Mensen zijn op vakantie, bedrijven werken op halve krachten. De ondernemer, de manager, de medewerker, samengevat de meeste mensen gaan in de zomer op vakantie. Daarom spreken we al eens van komkommertijd …

Komkommertijd is een periode van het jaar waarin weinig nieuws te melden is of  een slappe tijd, waarin weinig zaken gedaan worden, dus de maand augustus, als er veel komkommers zijn en de handel over het algemeen niet zeer levendig is, volgens Wikipedia.

Als je de media kan geloven zijn slechts 15% van de mensen op verplaatsing voor hun vakantie.  Dat is goed nieuws voor Timber Works. We zorgen immers voor een vakantiegevoel in je eigen tuin.  Augustus is ideaal om nieuwe ideeën te vormen voor de volgende zomer.  Hoe kan ik mijn tuin verfraaien ? Een vakantiehuis in eigen tuin ? Lekkere cocktails maken in je lounge-bar ? Tuinfeest met romantische deuntjes ? Jij, als vakantienemer, hebt tijd om tuinrealisaties te bekijken en wij, als bedrijf, hebben in onze komkommertijd meer ruimte om mee het voorbereidend werk voor een mooi tuingebouw uit te voeren.  Hoe ga je dat doen? In alle rust bepalen welke materialen je wilt gebruiken, minder haast bij de keuzes, meer gericht. Verstandig om nu al na te denken hoe je tuingebouw tegen volgende zomer zal schitteren in je tuin. Zo creëren we samen, jij en Timber Works, een heerlijke zomerse salade met komkommers … inderdaad … Door nu komkommers te zaaien, kunnen we tegen die tijd ook rijkelijk oogsten.

Maar we vergelijken soms dingen die niet te vergelijken zijn. Timber Works bestaat uit verkoop en realisatie. In ons atelier betekende augustus alle hens aan dek!
Een kromme komkommer is nog geen banaan. We kunnen dus ons schrijnwerkersatelier niet vergelijken met de komkommertijd. De julimaand hebben we de machines stil gelegd, maar augustus betekende voor ons schrijnwerkersatelier oogsten. Onze schrijnwerkers gaven nog een laatste finishing touch aan de ramenfabricatie voor een werf in Tremelo.  Vervolgens startten ze aan een speciale constructie voor een project in Koningshooikt.

Ook de zelfbouwers zijn volop in actie, ook hier is geen sprake van komkommertijd. Volg de beelden op facebook van een zelfbouwer in Rotselaar.

Tot snel !

 

Recent Posts
Comments
  • Luyten aerts
    Beantwoorden

    Inderdaad de komkommertijd is niet aan iedereen besteed zegtvde zelfbouwer uit Rotselaar :-))

Laat een reactie achter