Ramenfabricage: flexibel en toekomstgericht

De ramen tekenen we uit met het Ramasoft-pakket welke verbonden staat met de productie die we uitvoeren met een CNC gestuurde hoekopstelling van SCM.

Wat de dikte van de profielen betreft opteren we resoluut voor 68 en 90 mm. Kleiner gaan we niet. Met het oog op de alsmaar stijgende isolatienormen willen we een juiste standaard nemen. Zowel plaatsing van driedubbele beglazing als veiligheidsglas is mogelijk. Met de freesgroepen voor 90 mm bedienen wij de markt voor laagenergie- en passieframen. Vrij nieuw voor Vlaanderen is dat we kiezen als hoekverbinding van de ramen voor een combinatie van pen en gat en een gedrevelde verbinding. De pen- en gatverbinding hebben zich natuurlijk bewezen maar maakt de lijmdosering moeilijker. Een gedrevelde verbinding daarentegen is zeer rendabel in een bewerkingscentrum. Bij onze ramen is de glaslijst overdekkend uitgevoerd, wat esthetisch mooier oogt ( geen donkere ongelijke naden ) en brengen we een opdekdichting aan die een akoestische werking heeft. Wat het beslag betreft kiezen we om esthetische en technische redenen voor het gebruik van Eurofalz-24mm, asmaat 13mm.   Het beslaggroefmidden van 9 mm afstand tot de vleugel opdek naar 13 mm biedt grote voordelen t.a.v. de bevestiging van de sluitplaten in de sponning. Doordat we de schroeven recht inbrengen is een geautomatiseerde beslagmontage mogelijk. De schroeven gaan dieper en per sluitplaat zijn 4 schroeven mogelijk. Kortom, er komt een stabielere bevestiging tot stand die resulteert in een verhoogde inbraakwerendheid. De keuze van inbraakvertragend beslag van Gretsch-Unitas sluit aan bij het afleveren van een hoogstaand product evenals onze eigen lakspuitcabine. Onze houten ramen werken we af met water gedragen producten van het merk Remmers.
We zeggen niet nee tegen de vraag om een klassiek houten raam te maken, maar we willen ons op de markt toch profileren als de specialist in ronde ramen, guillotineramen, schuine ramen, schuifvouwramen, ….

U ziet, ons Timber Works houten raam heeft alle troeven om de ramenmarkt van morgen te veroveren.
Uittreksel uit de Architectenkrant – december 2013

Recent Posts

Laat een reactie achter