Sport en werk, mijn tandem voor het leven

15 augustus, O.L.V. Hemelvaart, een wettelijke Belgische feestdag, een dag vrij! Tijd voor een nieuwe sportuitdaging. Een mountainbikewedstrijd in Achouffe. Ik geloof erin dat het mijn karakter hardt en het geeft het mij een enorme kick. Ik ben altijd verbaasd wat een sportactiviteit met mij doet en wat ik vervolgens in mijn mars heb, het is de ideale stimulans om op mijn werk de max te bereiken.

iconische-la-chouffe-bier-krijgt-zomerupdate

Chouffe marathon | Mountainbike

 Benieuwd?
Achouffe.
Vandaag staat de Chouffe 60km-marathon met 1500 hoogtemeters op het programma. De voorspelde weersverwachting is gelukkig een fabel, met veel fantasie zie ik toch een aantal zonnestralen verschijnen maar geen regendruppels. Aan de inschrijving wacht mij een uiterst vriendelijke ontvangst, ik neem mijn nummer 707 in ontvangst en automatisch is er een klik in mijn hoofd “het is tegen de klok”. Ik denk bij mezelf waarom heb ik mij toch laten verleiden door mijn 2 bike ladies om de 60km aan te durven. Deze twijfel ebt snel weg als ik zie dat mijn benen en mijn mind meewillen. Om 10 u klinkt het startschot tegenover de Achouffe brouwerij met een gelijktijdige inname van een Born-energieschot vliegen Hanne Geudens, Iris Coppens en ik uit de startblokken. Na een stevige klim op het asfalt begint het echte mountainbike-verhaal. Op de eerste degelijke afdaling, waarvoor heel wat techniek en evenwicht nodig is beslissen wij om onze voeten op de grond te zetten. Dit is voor de bikers met meer durf dan wij. Voetjes los zal niet te laatste keer zijn, zal later blijken. Wij krijgen een ontzettend gevarieerd parcours voorgeschoteld en we genieten er 100% van.

~ mijn mountainbike trots

~ mijn mountainbike trots

Toegeven soms durven we wel eens “amai” of een “och nee” of “wat zouden wij anders op zaterdag doen” of “ken jij nog van die zotte madammen die dit ook doen” roepen of “ik ga vallen” en dan echt omvallen omdat het te steil is en in stijl natuurlijk. Wij genieten onderweg van de mooie natuur die Houffalize en Achouffe te bieden heeft. Het is een zware tocht en na 5 uren halen wij eindelijk de finish. Blij en voldaan! De overdonderende natuur en de zeer stevige klimmen zorgen er voor dat wij maar een tempo van 12 km/u halen. Is dit slecht? Ikzelf ben niet onder de indruk maar ik ben toch zeer fier om deze hoogtemeters getrotseerd te hebben.

~ een schrobbeurt is zeker nodig!

~ een schrobbeurt is zeker nodig!

Een overweldigend gevoel!

Overtuigd om ook een sportuitdaging in te plannen? Of nog niet? Ik overtuig jou hier met wat cijfers onderzocht door de universiteit van Bristol in Engeland. De prestaties en de gemoedstoestand op werkdagen waarop je aan sport doet:

 • 26 procent kan beter om met de stress
 • 33 procent is gemotiveerder om te gaan werken
 • 26 procent werkt geconcentreerder
 • 28 procent neemt veel minder pauzes
 • 27 procent kan zijn werk op tijd afmaken

Besluit: ik, als sportverslaafde, heb een streepje voor! Jiehaa, toch een reden om zot te blijven doen! En jij? Wat is jouw komende uitdaging?

groetjes, ilse

Recent Posts
Comments
 • link vao w88
  Beantwoorden

  Hello there I am so thrilled I found your web site, I really
  found you by error, while I was looking on Digg for something else,
  Nonetheless I am here now and would just like to say cheers for
  a marvelous post and a all round thrilling blog (I also love the theme/design),
  I dont have time to go through it all at the moment but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep
  up the excellent work.

Laat een reactie achter