Bouw warmte en gezelligheid werkelijk in je bijgebouw.

Jouw bijgebouw extra meerwaarde geven door warmte én gezelligheid werkelijk in te bouwen.
Wij interviewden voor jou dé specialist in haarden! We vuurden onze vragen af op Dave Wagemans, zaakvoerder van De Backer Haarden in Heist-Op-Den-Berg.

 

Wie zijn De Backer Haarden?

De Backer haarden is een familiebedrijf die al 40 jaar bestaat. In 1982 hebben zijn ouders de zaak heropgestart na een faling. Zijn vader opende in 1994 de showroom en overleed kort daarna waardoor Dave sindsdien mee de zaak runt. Ze blijven nog steeds waarde hechten aan het familiaal aspect en persoonlijk contact met de klant. 2016 Was een belangrijk jaar voor hen. In het najaar hebben ze een showroom in Lille geopend. Daarnaast hebben ze een bouwvergunning gekregen voor hun nieuwe showroom in Heist-Op-Den-Berg die in 2018 zal worden geopend.
De Backer Haarden, voorheen Sierschouwen De Backer, is gespecialiseerd in het bouwen en plaatsen van inbouwhaarden op gas en hout. Ze doen er meer dan 500 haarden per jaar!

 

Waarom een haard in een bijgebouw plaatsen?

Een haard zorgt niet alleen voor verwarming maar ook voor onontbeerlijke gezelligheid. Vertoeven in je bijgebouw terwijl buiten dwarrelende bladeren in de herfst, sneeuw in de winter en waaiende bomen op frissere zomeravonden bewondert, daar past gewoon een haard bij.

“Als je dan met je familie en/of vrienden met een glaasje wijn rond de haard kan zitten, daar beleven mensen vaak hun mooiste momenten” – aldus Dave Wagemans.

 

Tips bij het kiezen van een haard voor een bijgebouw?

Gashaard?

  • Aardgasleiding voorzien.
  • Die zijn ook op thermostaat instelbaar, m.a.w. een bijgebouw hoeft niet constant verwarmd te worden dankzij een applicatie kan je je haard een tweetal uur op voorhand opzetten van op afstand.

Houthaard?

  • De authentieke gezelligheid troef
  • Op vlak van warmte kan je niet verwachten dat een houthaard je bijgebouw in een uur tijd volledig kan opwarmen tot bv. 22°. Het verwarmt wel snel omdat de m² meestal niet zo groot zijn als in een huis.

Beide haarden zijn volgens Dave Wagemans geschikt als hoofd- of bijverwarming in eender welk bijgebouw.

 

Waarom houthaard of gashaard kiezen?

Een houthaard gaat voor de meeste mensen een ritueel aan vooraf. Het hout aanbrengen, het vuur aansteken,… Er komt natuurlijk wel iets meer bij kijken dan op een knopje te duwen als bij een gashaard. Maar met hout stoken is voor veel mensen ook een gebruik, een tafereel die zich herhaalt. Waar men heel veel gezelligheid en mooie momenten uit kan halen. Er is ook onderhoud aan terwijl je dat niet hebt bij een gashaard. Een gashaard is heel functioneel, heel makkelijk, geen onderhoud. Beide hebben hun charme!

 

Bestaat de ideale haard voor een bijgebouw?

Er bestaan open haarden met een dubbele functionaliteit die dus ook in het zomerseizoen kunnen worden gebruikt. Deze hebben een barbecue of een grillfunctie die op eender welke hoogte verstelbaar is. Zo hebben mensen twee vliegen in een klap.

 

Inbouwhaard
buitenkeuken
Buitenkeuken

Logo

Recommended Posts