Een exclusieve houtconstructie, een serieuze job en een heel verhaal!

Timber Works | Houten bijgebouw

Een familie uit Kessel-lo. Stijlvol huis. Kunst is altijd dichtbij. Een droom. Een exclusieve houtconstructie.

Gemeente zegt nee. Hout past niet in de omgeving. Teleurstelling. Idee naar concreet plan verdwijnt. De droom blijft. Gemetst gebouw is oplossing. Prijsoffertes volgen. Dame zoekt verder. Architect vindt Timber Works. Brainstorm sessie volgt. Ideeën krijgen terug vorm. Gemeenteregels zijn wet.

Bijgebouw in de tuin
De gemeente Kessel-lo keurt de vergunning goed.
Het bakstenen gebouw met een gegoten betonnen kelder trekken wij op in paepesteen. Mooi ingevoegd -met een kleur naar keuze- krijgt dit gebouw snel vorm. Het dak heeft een bedekking met mooie natuurleien. De omgeving vraagt natuurlijke vormen. Dit huisje is een broertje van het grotere huis op hetzelfde domein. Hier zie je een dakwaterafvoer in koper, deze koperen kleuren trekken wij door naar de annex. Het is een mini-huis. Praktisch, mooi, landelijk, volledig passend in de omgeving, hellingproof!

timberworks.be | Eik

Ruwbouw winddicht
De ruwbouw is klaar. De dame en de heer zijn zeker van hun keuze. Zwarte ramen. De vraag blijft: stalen of smeedijzeren ramen, aluminium ramen met de zwarte kleur of houten ramen. Mijn keuze is duidelijk. Een landelijk gebouw vraagt houten ramen. Na een Timber Works fabrieksbezoek zijn de dame en de heer overtuigd. Zwarte houten ramen met een dubbele beglazing. Een speciale kruisverdeling op het glas. Waterlijsten maken het geheel compleet.

Timber Works | Exclusieve houtconstructie

Dauby Smeedijzeren raamkrukken ~ Pure
Nee toch, niet! De volgende vraag: wij willen raamkrukken van het Belgische merk Dauby, het gamma Pure. Gekend in ons bedrijf. Pure deurkrukken en Pure raamkrukken. Onze smaken komen volledig overeen. Ook ikzelf ben zot van dit gamma.
Ook met ijzer kan je natuurlijk heel veel kanten op. Zo kan je uiteraard kiezen voor puur ijzeren raamkrukken. Maar om qua design echt die authentieke sfeer op te roepen heb je met ijzer nog andere mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor smeedijzeren raamkrukken of raamkrukken in verouderd ijzer. Deze raamkrukken zijn zo ontworpen dat ze er ouder uitzien als ze zijn, en dat ze dus lijken alsof ze al heel veel jaren meegaan. Ideaal dus om een nostalgische atmosfeer in je interieur te creëren.

timberworks.be | Dauby | Houten bijgebouw
Dauby Deurkruk

Inside
Paepesteen? Ja, je stelt de juiste vraag. Wat heeft dit met hout te maken? Timber Works werkt samen met haar zusterbedrijf DW Construct NV om de constructie in steen tot een goed einde te brengen. Onze schrijnwerkersmannen tonen een staaltje vakkennis als je het gebouw binnengaat. De gastvrouw haar droom is werkelijkheid. De houten zichtbare daktimmer in eik straalt een eigenheid uit. De gezelligheid en de warmte van hout steek je hier niet onder stoelen of banken. De eiken constructie is top! Ook de wandafwerking met de verticale eiken beplanking is met zorg gekozen en geplaatst.

timberworks.be | Houten Eiken binnenafwerking

Haard, een must
De dame heeft zeer veel gevoel voor inrichting. Het bijgebouw heeft een maatkeuken in hout, een haard, loungezetels en een ovale tafel met comfortabele stoelen. Ook een mini bibliotheek is hier te vinden. Een bijgebouw vertaalt zich in verschillende functies. De Leuvense droom van een gezellige extra leefruimte in de tuin is werkelijkheid. Naast een ontspanningsfunctie toveren zij deze woonruimte om tot een warme vergaderruimte én aperitiefbar. De outside ontspanning is niet ver weg. Naast het bijgebouw ligt de jacuzzi mooi verborgen in de grond.

Een heel project. Veel werk. Nadenken en voorbereiden. Ik ben jouw schrijnwerkerscoach. Ik help jou om jouw exclusieve houtconstructie te realiseren.
Nu met de enige echte Batibouwvoorwaarden!
Mail ilse@timberworks.be

Lees ook: https://timberworks.be/6-tips-voor-een-eiken-houten-poolhouse/
Check ook www.dauby.be voor prachtig deurbeslag.

gr, ilse

Heb jij het gloednieuwe E-book al aangevraagd?
19 stappen naar een happy houten bijgebouw
Direct downloaden: http://eepurl.com/bItgAD

 

Recommended Posts