Eiken houten tuinkamer, een deugd in de herfst

Hout in de herfst

Het seizoen herfst loopt strikt gezien van 21 september tot 20 december. Herfstkleuren, gevallen herfstbladeren, de boom in herfsttooi, adembenemende herfstlandschappen én vroeg donker. De herfst is mooi. Ik ben het eens. Ik genoot gisteren van een mooie herfstwandeling in het Mechels Broek. Knap, fascinerend, een kleurenpalet, natuurgevoel, een groene long in de stadsrand, leuke paden, rustig. Maar ik ben geen herfsttype, het is te snel donker ’s avonds. Ik hou van lange dagen. De dag eindigt té snel.

Hout & Herfst

Hout en herfstkleuren een perfecte match. Ik ontdek in die herfstlandschappen houten gebouwen van allerlei aard. Eiken houten bijgebouwen, houten bergplaatsen, een eiken houten tuinkamer, een houten aanbouw in Afrormosia, …. Ik bevestig met een knikkende ja.  Deze houten eiken gebouwen passen perfect in het herfstdecor. Denk aan de laatste weken, de extreem zachte temperaturen. Je nestelt je in een loungezetel in jouw tuingebouw, de natuurlijke warmte van hout, een terrasverwarmer, …

Eiken houten tuinkamer van alle seizoenen

Jouw houten bijgebouw is een succes van alle seizoenen. De herfstperiode geeft een scala van mogelijkheden: een Halloween party in jouw poolhouse, een krant met een warme Illy koffie achter het houten raam, een theekransje met vriendinnen op zaterdagochtend, een thrillerboek veroveren van Esther Verhoef, de verwarmingsstraler op volle toeren en zachte muziek op de achtergrond. Een houten bijgebouw is een topmoment van alle seizoenen!

 

Boek Lezen Herfst Eiken Houten Tuinkamer
Boek Lezen Herfst Eiken Houten Tuinkamer

Weet jij waarom ik wel hou van een switch naar de herfst? Ik kan eindelijk mijn kleding kast omvormen van lente/zomer naar herfst/wintermodus. I love it! Een aantal herfsttrends volg ik graag: een lekker warm nepbontje, coltruien met een cape functie en een gebreide Bernadette. Warmte als centraal punt, dat ben ik! Dat is mijn reden waarom ik mij toch thuis voel in dit seizoen.

Samengevat: hout en warmte, dat zijn mijn herfstfavorieten.

groetjes, ilse

ps1. Genieten maar!
ps2. Mijn mooie herfstwandeling: http://www.natuurpunt.be/natuurgebied/mechels-rivierengebied-mechels-broek-barebeekvallei-mispeldonk

Recommended Posts