Genieten met de grote G … van een landelijk bijgebouw

Houten bijgebouw | timberworks.be

Een klant aan het woord …

We kwamen voor het eerst in contact met Timber Works op Countryside vertelt de familie uit Roosdaal. De bekende beurs voor landelijk wonen. Het klikte met Ilse. Verdere contacten werden gelegd bij ons thuis om onze wensen over ons landelijk bijgebouw duidelijk kenbaar te maken. Ilse vertelt echt heel gepassioneerd over de werkwijze van Timber Works. Eigenlijk zoals op haar blog op timberworks.be.

Timber Works

We kozen voor Timber Works omdat dit bedrijf vakmanschap hoog in het vaandel draagt. De gesprekken met Ilse waren open, eerlijk en zonder enige druk. De foto’s van reeds gerealiseerde houten constructies overtuigde ons dat de firma niet alleen ervaring had, maar ook dat de stijl helemaal aansloot bij onze ideeën. Het feit dat ons landelijk bijgebouw diende aan te sluiten op onze bestaande woning en ook aanpassingen aan het dak nodig waren, maakte het voor ons in eerste instantie niet zo gemakkelijk om een gepaste aannemer te vinden. Maar ook daarvoor had Ilse een oplossing: Timber Works werkt nauw samen met een bedrijf in dakwerken. Ja, Timber Works kreeg ons vertrouwen: ze zouden het volledige project realiseren.

Eikenhouten bijgebouw

We wilden graag een plek in onze tuin waar we overdekt konden genieten. Eerst dachten we om een overkapping te plaatsen ter hoogte van ons vroegere terras, in het verlengde van onze living, maar dit zou hier te veel licht wegnemen. Onze tuinarchitect bracht ons op het idee om het bijgebouw in het verlengde van de woning te plaatsen en de terrassen er dan op aan te laten sluiten. Op die manier hadden we een overdekt terras, een bar en een prachtig ruim zicht over onze tuin. Het bijgebouw dat we ook als tuinberging willen gebruiken, sluit de tuin mooi af langs de zijkant van de woning.

Het gebruik van kwaliteitsvolle, duurzame en authentieke materialen , wij vinden het prachtig. In samenspraak met Timber Works opteerden we voor een eiken constructie met lariks beplanking en een ‘verouderde’ rode dakpan. Zowel Ilse als onze tuinarchitect Verdé waren het erover eens dat dit een geslaagde combinatie zou worden met de donkerbruine kleiklinkers. Verder waren de smeedijzeren accenten in de ramen, de deurornamenten en deurkrukken een must. De ossenogen in smeedijzer verwijzen naar de ossenogen in ons hoofdgebouw… het plaatje was af!

timberworks.be
Smeedijzeren ossenoog als eyecather op de kop

Aanvankelijk dachten we te werken met wolfsdakeindes, maar gezien onze woning dit niet ‘vroeg’ en gezien we beperkt waren in hoogte door onze verkavelingsvergunning leek dit geen meerwaarde meer te bieden. Het werd een sober puntdak omdat dat langs de zijgevel van onze woning ook een ‘logischer’ zicht bezorgt, gezien er een hoek wegvalt door de aanbouw.

Timber-teamwork

Het grote voordeel van Timber Works vind ik: één aanspreekpunt. Ilse is steeds bereikbaar, soms ook na de gebruikelijke werkuren (in ons geval…). Verder de eerlijkheid en oprechtheid van de zaakvoerster, de knowhow van Sven, het mooie metselwerk van de broer van Sven, de vakmanschap en ervaring van Tom, de vriendelijkheid, welwillendheid en inzet van het ganse team… We waren ook aangenaam verrast te horen dat Ilse op eigen initiatief contact had opgenomen met onze tuinarchitect om op gelijke lijn te kunnen werken. Ons project had wel een beetje een moeilijke start. De gekozen gevelsteen bleek op het laatste moment niet meer voorradig te zijn… waardoor het project met vertraging begon.

Sweet sixteen

In oktober was het bijgebouw was definitief klaar. De terrassen en tuin moeten wel nog verder aangelegd worden. Maar het gebouw oogt heel mooi! De sfeerverlichting is wel al aangebracht en eerlijk: wij kunnen echt genieten van het mooie uitzicht vanuit onze woning.

Officieel werd het gebouw ingewijd door onze dochter en haar vriendinnen tijdens haar sweet-sixteen-tuinparty. Eigenlijk gepland in augustus, maar het feestje moest en zou doorgaan in het bijgebouw. Gelukkig maar, want het regende die bewuste avond en daardoor vertoefden de 13 genodigden vooral onder het bijgebouw. De jongedames lieten de regen zeker niet aan hun hart komen, want het werd een spetterend feest. Of wat had je nu gedacht van zo’n groep waterballerina’s?

De volgende dag schonken we ons een wel verdiend glaasje champagne uit aan onze bar en toasten we in onze lounge… op ons nieuw bijgebouw. Heerlijk. Het is nu genieten met de grote G in onze tuin!

Inrichting in landelijke stijl

De inrichting hebben we zelf gedaan. We hebben dezelfde landelijke stijl van onze woning gewoon doorgetrokken.

We plaatsten een loungeset en houten bar onder het bijgebouw en kozen voor verlichtingsarmaturen met zwarte, smeedijzeren look. De houten bar was van bij het begin van ons project een must… aanvankelijk was het plan om deze in te bouwen, maar na overleg leek een vrijstaande bar een beter idee. TV en internet zijn mogelijk door vaste internetbekabeling in het overdekt gedeelte. Daardoor kunnen we het nuttige (werk) aan het aangename koppelen.

De warme kleuren kozen we samen met Ilse en onze tuinarchitect. Directe en indirecte verlichting zorgen voor een gezellige sfeer. Wat we ook voorzien hebben is een alarminstallatie en grendels voor de veiligheid. Een warmtestraler op een voet maakt het warm tijdens frissere momenten.

Kaarsjes, sfeerverlichting, vuurkorf, kussens en dekentjes, een (winter)barbecue. We hebben nu zoveel mogelijkheden! Een goedgevulde bar en wat hapjes en drankjes en met de familie of vrienden … wat moet een mens meer hebben?

Als je opnieuw moest beginnen, zou je iets aan veranderen?

Neen… het is perfect zoals het is!

Leuk om te horen en te lezen, ik geniet mee,

gr, ilse

ps. het is nog koud, dus lees snel hoe je het gezellig maakt

pss: Heb jij het gloednieuwe E-book al aangevraagd? 19 stappen naar een happy houten bijgebouw
Direct downloaden : http://eepurl.com/bItgAD

psss: Mooie realisaties van Jörn De Leeuw van Verdé vind je op http://verdetuinarchitectuur.be/

Recommended Posts