Hou jij van details en mooie afwerkingen? 6 tips voor een exclusieve houtconstructie

Een droombijgebouw. Een exclusieve houtconstructie.

Bouwen lijkt soms zo alledaags dat je weleens vergeet dat het een behoorlijk ingewikkelde aangelegenheid is. Ik raad je aan om alles goed door te spreken en voor te bereiden. Anders wordt het een onoverzichtelijke en dure aangelegenheid. Ik hou van een doorzichtige aanpak. En jij?

Ik spreek met jou af. Ik toets af welke stijl bij jou past, maar ook wat jouw budgetmogelijkheden zijn. No surprises!

De basis van een exclusieve houtconstructie uitwerken betekent uitvoerig bespreken of we werken met een constructie in eik in combinatie met Paepesteen, een bourgondische tegelpan of een natuurlei, of vind je een Boomse pan top. Ik spreek met jou af. Ik toets af welke stijl bij jou past, maar ook wat je budgetmogelijkheden zijn. No surprises! De basis van een bijgebouw uitwerken betekent uitvoerig bespreken of we werken met eik in combinatie met Paepesteen, een bourgondische tegel of natuursteen als vloerelement, of je een dak met leien, tegelpannen of oude Boomse pan top vindt. Ben je benieuwd welke aanpak van A tot Z ik toepas?

En hoe maak je van jouw bijgebouw een exclusieve constructie?

De details en de hoge afwerkingsgraad maken een project exclusief. Ik geef jou onze geheime tips prijs om van jouw gebouw iets exclusiefs te maken.

Detail1.
Getand lood op een eiken ligger: een extra bescherming voor vocht. De tandjes in het lood is een pure versiering.  Details maken een bijgebouw AF!

Timberworks.be | Exclusieve Houtconstructies

Detail2.
Een arduinen mini-sokkel onder de eiken kolom. Afwerking stijgt met deze kleine toevoeging.
Een arduinen sokkel heeft ook een technische functie: het opspattend vocht krijgt geen kans.

timberworks.be | Exclusieve Houtconstructie

Detail 3.
De detailleverancier Dauby uit Wommelgem levert deze prachtige deurkruk. Dauby is markleider in exclusief deurbeslag. Details zorgen voor perfectie maar perfectie is geen detail. De eigenaars van dit prachtige bijgebouw kiezen voor de collectie Pure. Deze collectie typeert de landelijke stijl, sober en uitgepuurd. Authentiek gegoten in zandmallen en volledig met de hand afgewerkt.

timberworks.be | Exclusieve houtconstrcutie

Door een legering te gebruiken zoals gietijzer en te werken met natuurlijke oxidaties zal het beslag met de tijd een steeds mooiere patina krijgen.

Het is alsof de kruk er altijd heeft gestaan. De eigenaars van dit prachtige bijgebouw kiezen voor de collectie Pure. Deze collectie typeert de landelijke stijl, sober en uitgepuurd. Authentiek gegoten in zandmallen en volledig met de hand afgewerkt. Door een legering te gebruiken zoals gietijzer en te werken met natuurlijke oxidaties zal het beslag met de tijd een steeds mooiere patina krijgen.

Detail4.
Een eiken verticale beplanking met een halfhoutse verbinding (of ook genoemd rabat-rabat). Strak in een landelijk interieur. Je bijgebouw lijkt veel groter. Ruimer. Mooi!

timberworks.be |

 

Detail5.
Eiken oversteek. Een eiken oversteek met een koperen hanggoot. De eiken structuur is tot in details afgewerkt. Een hoog niveau van schrijnwerkersvakmanschap komt hier van pas!

timberworks.be | Exclusieve houtconstructie

Detail6.
Eiken ligger met een eiken sierstuk.

timberworks.be | Exclusieve houtconstructie
Persoonlijk vind ik dit echt top! Voor mij is dit een WAUW-effect. Iets waar je kan van blijven genieten.

En daarom noemen wij onze bijgebouwen EXCLUSIEF.

Groetjes, ilse

ps1. Lees ook https://timberworks.be/een-exclusieve-houtconstructie-een-serieuze-job/
ps2. Bezoek ons op:
Instagram https://www.instagram.com/timberworks.be/
LinkedIn https://www.linkedin.com/in/ilsedieltjens
Facebook https://www.facebook.com/timberworksschriek
Pinterest https://www.pinterest.com/timberworksbe/
ps3.
Download ‘De 19 stappen naar een happy houten bijgebouw’. Wist je bijvoorbeeld dat een houten woonuitbreiding geen stedenbouwkundige vergunning vereist? Kom alles te weten over een houten bijgebouw via dit gratis e-book. (link http://bit.ly/23EF7tW)

Recommended Posts