Houten eiken bijgebouw: doe-het-zelven loont

Timber Works | Timberworks.be | houten eiken bijgebouw

Ilse en Michel uit Sint-Katelijne-Waver wonen op een fraai perceel in een rustige straat. Het gezin met 2 kinderen geniet van het mooie huis en de leuke omgeving. Het huis is stijlvol ingericht. Van een houten trap, houten binnendeuren en leuke houtelementen in de leefruimte. Door de praktische indeling zijn de kinderen nooit ver uit beeld.

Houten eiken bijgebouw: lounge en speelruimte
Ilse en Michel vinden het huisplaatje niet compleet. Ze missen iets in de tuin. Een mooi houten tuingebouw is zoooo mooi. Een eiken bijgebouw is een must om tuingerief weg te bergen. Een stijlvol tuinkamertje, alléén voor opslagruimte, dat zou toch zonde zijn. Het idee om een loungeruimte te combineren met een praktische ruimte is snel een feit. Een eiken bijgebouw zelf bouwen. Die voldoening, die uitdaging, het resultaat. Ja, dat is iets voor hen. Het doe-het-verhaal is een feit. Na een zoektocht naar een juiste partij vindt de familie de geschikte partner in Timber Works. Een eiken bijgebouw verhaal zetten wij om naar een zelfbouwpakket. Een pakket dat voldoet aan de normen: makkelijk om zelf te doen.

Michel, een informaticus van beroep, ziet het helemaal zitten. Hij heeft een perfecte leermeester achter de hand. De opa van dienst heeft schrijnwerkershanden. Van papa geleerd is half gewonnen.

Bijgebouw in ontwikkeling
We overlopen het houten eiken bijgebouw droomproject. Technisch bespreken wij alles in detail. Sven, onze technische Timber Works deskundige, gaat aan de slag om het gebouw in bouwplannen om te zetten. De eiken kolommen en ringbalken krijgen een machinale beurt. De daktimmer frezen wij af op maat.

Nu actie
De klant gaat aan de slag. Met de bouwplannen, moed en het nodige enthousiasme vliegen ze erin. Het is een serieuze klus. Het gebouw krijgt vorm. Van de ochtend tot in de late uren werken de mannen zich in het zweet. Bij elke zelfbouwer zijn er tegenslagen en wordt er al eens gevloekt. Zwetend naar kantoor vertrekken kan bij elke zelfbouwer al eens gebeuren. Gelukkig werkt opa verder. Goede voorbereidingen lonen. Beter op voorhand goed bedenken hoe en wat je wilt. Op het moment zelf -tijdens het bouwproces- houd je je hoofd koel. En vervolgens komt het altijd wel goed!

Timber Works | Houten bijgebouw
Eiken bijgebouw in opbouw

Vier toch wel leuke tips van Michel:
1. Een goede voorbereiding is alles
Door zeer goed te weten hoe ons uiteindelijk houten bijgebouw er zou uitzien, zijn de gemaakte fouten te verwaarlozen. Een goede voorbereiding is echt een must. Wie ongeduldig aan iets begint, maakt fouten. En dan dien je dingen opnieuw te doen.
2. Oefening baart kunst.
Het opzetten van het gebouw is helemaal niet moeilijk. Andere klussen vragen wat vakmanschap. Je hoeft niet bang zijn om iets te doen.
3. Laat je creativiteit de vrije loop
Hoe meer je doet, hoe meer je leert en hoe makkelijker het lukt.
4. Hoe rekening met spanning
Denk maar eens aan een discussie, ik zou het zo doen en de opa vindt dit helemaal niet in orde. Dat is toch zooo herkenbaar. Maar een kopje koffie en chocoladekoek tijdens de werken maakt veel goed.

“Ongeloofelijk hoeveel je zelf kunt”!

Timber Works | Eiken bijgebouw
Eiken bijgebouw in de startblokken

 

Ook zin om jouw tuin om te toveren dat een vakantieplek? Met een eiken bijgebouw? Contacteer mij met jouw zelfbouwpakket plannen !

Gr, ilse

Lees ook: Eiken bijgebouw voor zelfbouwers

 

Recommended Posts