Houten ramen en Houten deuren, de eyecatchers!

Timber Works | Houten bijgebouw

Er zijn vele dingen die ons goed doen voelen. Architectuur in combinatie met hout is er zeker één van.  Het spelen met vormen, keuze van materialen, licht en kleuren geeft aan een buitenruimte een eigen karakter.  Hout krijgt in dit spel een steeds prominentere rol.  De houten ramen en de houten deuren zijn bepalende sfeerelementen in jouw woning.

Oog voor detail
Ramen en buitendeuren zijn de “eyecatchers” van uw woning. Timber Works ontwikkelt een charmant houten profiel. Hout is immers een natuurproduct dat warmte en die natuurlijke charme uitstraalt. Mooi, eenvoudig en opnieuw trendy ! Die decoratieve functie van een houten raam én een houten deur mag je NIET vergeten.

Ramen vroeger en nu
Grote ramen is een trend. Dat is niet altijd zo geweest. Dunne spleten in oude burchten en kastelen vormden de ramen in de dikke muren. Nu constateren wij steeds sterkere glassoorten en lichtinval in huis is superbelangrijk. Grote ramen is in.

Hedendaags Comfort
Ramen hebben ook een functioneel karakter in uw woning : ramen zorgen voor natuurlijk licht in de woning en voor verluchting.
Voldoende daglicht in jouw huis binnen laten is een absolute must. Ik woon in een zeer donker huis met veel ramen maar langs de verkeerde zijde. Ideaal voor de lichtinval zijn grote ramen aan de zuidelijke kant van jouw woning. Een donker huis dat werkt op je humeur. Ik weet het zeker. Een mens heeft het dagelijks daglicht nodig.

Des te meer natuurlijk licht er binnenvalt, des te minder energie je moet verbruiken om je huis te verlichten. Ook een voordeel, je bespaart op jouw energiefactuur. Naast daglicht zullen deze ramen in de winter ook de nodige zonnewarmte doorlaten. Zalig toch, de winterzon, het maakt je vrolijk. Een nadeel waar je wel moet aan denken: zonwering om oververhitting op warme zomerdagen te vermijden.

Er zijn verschillende soorten ramen op de markt, uitgevoerd in verschillende materialen en met verschillende openingswijzen. Het komt erop aan om te kijken welk raam het best bij jouw stijl en jouw dagelijkse gewoontes past. Welke ramen je waar plaatst, een serieuze opdracht!

Houten ramen
Sapelli hout ~ zwart gelakt

Isolatie & Veiligheid
Een bijkomend voordeel van houten ramen, is de goede natuurlijke isolatiewaarde en dit zowel thermisch en akoestisch. Houten schrijnwerk is ook brandveilig : omdat hout eerst verkoolt, vertraagt het verder inbranden.

Maar een belangrijk punt dat we niet uit de weg willen gaan is dat hout echter wel regelmatig een aangepaste behandeling nodig heeft. Kunnen we dan besluiten dat hout onderhoutsintensief is ? Door de moderne technieken maken wij komaf met dat vooroordeel.

Benieuwd, naar onze houten ramen, mail naar ilse@timberworks.be.

Lees ook: https://timberworks.be/houten-ramen-niet-onderhoudsvriendelijk-onzin/

Groeten uit Schriek,

Ilse

Heb jij het gloednieuwe E-book al aangevraagd?
19 stappen naar een happy houten bijgebouw
Direct downloaden: http://eepurl.com/bItgAD

 

 

Recommended Posts