Unieke decoratie in hout in jouw houten bijgebouw – 6 tips

timberworks.be

Lente in huis…

Het is alweer een hele poos geleden dat ik nog eens een artikel schreef voor de blog van Timber Works en intussen zijn we dus al in de lente gearriveerd….

Héérlijk, die eerste zonnestralen op je gezicht en de natuur die volop in bloei staat waardoor je gewoon voelt dat je energiepeil naar omhoog schiet! Ik ben elk jaar zo blij als de lange winteravonden plaats maken voor de zonnige, langere dagen. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het zalig om op grauwe, donkere avonden mijn woning onder te dompelen in een zee van kaarslicht en naar de dansende vlammen van ons haardvuur te kijken, maar om optimaal te functioneren heb ik persoonlijk véél licht en zon nodig!

Plaids, mooi met hout
Het is dan ook niet te verwonderen dat mensen graag dat lentegevoel in huis willen brengen door allerhande frisse accessoires… Zachte plaids in frisse pastelkleuren zoals muntgroen of lichtgrijs ogen knus en fris in elk interieur.

Timberworks.be

Houten kruik
Maar ook als je van de stoere landelijke “Hoffz- stijl” houdt, kan je subtiel met enkele kleuraccenten in je woning werken. Zo zijn er ook mooie oude houten poeren (kandelaars) met frisse blauwe kleuraccenten of de bijzondere Chinese kalligrafieborstels in prachtige groene tinten! Ook met een mooi bouquetje tulpen in een oude houten kruik kan je op een sobere, stijlvolle manier toch subtiel kleur in huis haalt zonder dat het te druk of schreeuwerig oogt.

timberworks.be

Houten krukjes
De trend blijft om oude Chinese houten krukjes- of bankjes- overal in huis te droppen die je makkelijk aan tafel kan bijzetten of naast je fauteuil plaatsen met een goed boek erop en kopje koffie of thee… Je vindt ze ook vaak in de badkamer terug. Ik ben er persoonlijk gek op en heb ze overal staan.

Houten kloskandelaar
Ik maak onze woning het ganse jaar door gezellig met kaarslicht. Kaarsen zijn voor mij zeker niet enkel aan de winter gebonden. De grote zakken theelichtjes vliegen er door aan een ongelofelijke snelheid maar niets oogt mooier voor mij dan een dikke stompkaars – op een oude doorleefde kloskandelaar- die langzaam afdruipt en steeds mooier van vorm wordt…

timberworks.be

Houten schalen
Ook de oude, zware houten schalen uit India blijven zéér populair als leuke eyecatcher in een landelijke of zelf strakke woning! Je kan er eindeloos mee decoreren met kaarsen, dadeltakken, vachtjes…

timberworks.be

Oude houten markttafels
Niet enkel binnen natuurlijk maar ook buiten kan je met stoere, unieke decoratie je (overdekt) terras of houten bijgebouw heel mooi aankleden! Superleuke trend zijn de oude markttafels uit India die als lange wandtafel kunnen dienen om een aantal objecten in de kijker te plaatsen of met mooie kaarsen op als je op een zomerse avond buiten geniet van een lekkere maaltijd met vrienden.

timberworks.be

Ik hoop dat we een lange, mooie zomer tegemoet gaan alleszins en wens jullie bovenal een sfeervolle thuis waar je elke avond tot rust kan komen na een lange werkdag…

Volg ons op Facebook voor alle updates & info ivm de openingsuren van Landelijk Wonen by Lie. Ik hoop alvast enkelen onder jullie hier eens te mogen komen verwelkomen bij ons thuis en zoniet kunnen wij nog steeds de meeste zaken gewoon versturen met Kiala.

Groetjes,

Nathalie

Landelijk Wonen by Lie

ps. Ik ben er zot van! gr, ilse

 

Recommended Posts