Houten bijgebouw stijlvol … Is er een verschil tussen stijl en mode?

Timber Works | Houten bijgebouwen | Stijl

Bestaat er een verschil tussen stijl en mode? Doen we er wel goed aan om elke trend blindelings te volgen?

Fashion meets wood

Dit is een artikel van mijn partner in crime, Steffie Docx, mijn webdesigner. Zij schrijft met passie over het verschil tussen stijl en mode. Ook ik zie deze trend in mijn sector. Ik kies voor stijl. Houten bijgebouwen met stijl en kwaliteit. Strak of modern. Een houten bijgebouw past perfect in de lijn van jouw huis, jouw interieur, jouw stijlkeuze, jouw persoonlijkheid. Het houten bijgebouw in jouw tuin weerspiegelt jouw smaak, verwerkt naar jouw normen. Samengevat: een houten bijgebouw met stijl.

Timber Works | Houten bijgebouw stijlvol

 

Dit artikel is afkomstig van Steffie’s blog Stylepoint.be

Fast fashion

In deze wereld van fast fashion is het logisch dat we trends sneller oppikken. Grote ketens zoals Zara, H&M, Topshop en Primark zetten de catwalktrends erg snel om in draagbare en betaalbare kledij. De collecties veranderen voortdurend. Zo zorgen ze ervoor dat de consument op elk moment volgens de laatste mode gekleed gaat en dit zelfs tegen een lage prijs. Er wordt dus steeds minder nagedacht over de aankoop van een kledingstuk. Het is goedkoop en ziet er übertrendy uit. Wat wil je nog meer?

Bestaat er een verschil tussen stijl en mode?

Doen we er wel goed aan om elke modetrend blindelings te volgen?

Laat me dit even verduidelijken. Coco Chanel zei ooit: “Fashion fades, only style remains the same.” En gelijk had ze want er bestaat wel degelijk een verschil tussen stijl en mode. Stijl is tijdloos terwijl mode tijdsgebonden is. Denk maar even aan de torenhoge Buffalo’s van de jaren ’90. Dit was duidelijk een mode-item dat enkele jaren later weer verdween uit het straatbeeld. Een eenvoudige LBD (Little Black Dress) is wél tijdloos en dus stijlvol.

Iemand die stijlvol gekleed gaat, weet perfect wat bij zijn of haar lichaam en persoonlijkheid past. Stijl is iets waar anderen je aan kunnen herkennen en heeft helemaal niets te maken met ‘in’ zijn. Onderstaande foto’s van Audrey Hepburn, Twiggy, Claudia Schiffer en Brigitte Bardot bewijzen dit. Deze stijliconen zouden vandaag nog steeds zo over straat kunnen lopen.

Timber Works | Houten Bijgebouwen | Stijll

Verschil tussen stijl en mode: stijl is tijdloos. (v.l.n.r.: Audrey Hepburn, Twiggy, Claudia Schiffer & Brigitte Bardot)

Valkuil

Vaak kopen we een kledingstuk zonder veel na te denken. Past het kledingstuk bij mijn lichaam en persoonlijkheid? Benadrukt het mijn positieve punten en verdoezelt het mijn mindere kantjes? Is het kledingstuk mooi afgewerkt? Kan ik het kledingstuk binnen enkele jaren nog dragen?

Dit zijn vragen die ik me vroeger niet stelde. Ik wou er vooral supertrendy uitzien. Zo kocht ik het ene na het andere modieuze kledingstuk of accessoire zonder lang na te denken. Niet alleen verzamelde ik zo schandalig veel miskopen, uiteindelijk bleken deze trends ook nog eens snel over te waaien en bleef ik zitten met een overvloed aan items die uit de mode waren. Hoewel de stukken afzonderlijk relatief goedkoop waren, bleek het geheel na een tijdje een dure grap. Er moest iets veranderen.

This is how we do it!

Tegenwoordig investeer ik enkel in stuks die bij mij passen. Natuurlijk volg ik nog steeds de laatste modetrends maar vooraleer ik een item toelaat in mijn garderobe moet het mijn strenge stijltests doorstaan. Ik probeer me te houden aan stijlvolle en tijdloze basisstuks die ‘Steffie’ uitstralen. Die combineer ik dan met trendy items.

Stijlvol zijn betekent dus niet dat je niet trendy kan zijn. Het wil gewoon zeggen dat je nadenkt of deze trend wel iets voor jou is en hoe je hem het best in je outfit verwerkt. Zorg er dus voor dat je over een stijlvolle basisgarderobe beschikt die je regelmatig kan aanvullen met hippe kledingstukken en accessoires. Zo bespaar je jezelf een hoop miskopen en veel geld dat je aan andere leuke dingen kan besteden. Wil je weten hoe je dit precies doet? Op mijn blog geef ik je tips en aanwijzingen om dit in realiteit om te zetten.

Een voorbeeld

Timber Works | Houten bijgebouwen | Stijl

Combineer je favoriete en tijdloze LBD met modieuze accessoires. Een paar modieuze pumps en een hip metallic tasje fleuren je outfit meteen op.

Pumps: Guglielmo Rotta (bij Schoenen Valérie) | Jurk: Guess  | Oorbellen: Chanel | Clutch: Josh V

Koop jij ook soms kledij zonder er goed over na te denken?

 

Groetjes, Ilse en Steffie

ps1. voor een houten bijgebouw met stijl mail ilse@timberworks.be
ps2. Surf naar Stylepoint.be voor meer stijltips en inspiratie! info@stylepoint.be

 

Lees ook: https://timberworks.be/mijn-5-lievelingshoutsoorten/ => hout is stijl!

Recommended Posts